Interim bedrijfsjuridische oplossingen2021-12-29T14:53:20+00:00

Internationaal ondernemen

Home » Specialismen » Internationaal ondernemen » Interim bedrijfsjuridische oplossingen

Interim bedrijfsjuridische oplossingen

Steeds vaker komt het voor dat bedrijven behoefte hebben aan tijdelijke juridische ondersteuning. Madelon van Breemen heeft regelmatig gewerkt als interim bedrijfsjurist en heeft daardoor inzicht gekregen in ondernemingen en met name de belangen van de onderneming alsmede de werkwijze van de onderneming.

Wanneer interim bedrijfsjuristen inzetten?

Situaties waarin een interim bedrijfsjurist uitkomst kan bieden voor uw bedrijf zijn, bijvoorbeeld:

  • Als een onderneming een nieuwe dienst of product op de markt wil brengen. De juridische impact is niet alleen maar de overeenkomsten de gesloten dienen te worden om dit mogelijk te maken, maar heeft een juridisch impact op het hele bedrijf.
  • Een ander voorbeeld is waar de onderneming sterk aan het groeien is en behoefte heeft aan structurele ondersteuning. De onderneming is nog net niet groot genoeg om zelf een jurist fulltime aan het werk te houden en zoekt steeds vaker steun bij haar huisadvocaat.

Welke interim juridische oplossingen zijn er mogelijk?

Madelon van Breemen kan als geen ander in een korte tijd een duidelijk beeld krijgen van wat er gedaan dient te worden en bepalen welke juridische oplossing nodig is. Afspraken worden dan gemaakt over de duur van de interim oplossing en de daarbij behorende kosten en wie het meest geschikt is om deze juridische oplossing te bieden.

Een groot voordeel van deze constructie is dat de cliënt een aanspreekpunt heeft voor de juridische oplossing die geboden wordt en dat de andere expertises op kantoor snel en efficiënt kunnen worden ingeschakeld waar nodig. De cliënt hoeft zelf niet te zoeken naar personeel en hoeft zich ook geen zorgen te maken over de kwaliteit van de werkzaamheden.

Interim bedrijfsjurist inhuren?

Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met Madelon van Breemen.

More International:

GESPECIALISEERDE ADVOCATEN

Dit zijn onze advocaten die gespecialiseerd zijn op dit gebied.

Peter Verheijden

+31 (0)10 209 27 55
verheijden@lvh-advocaten.nl
(meer…)

Meer over onderneming & zakendoen

Negotiation of distribution agreements in International B2B trade

april 29, 2021|

Distribution agreements are commonly used in international B2B trade and serve to optimise the supplier’s sales. It is not uncommon that the supplier lacks essential infrastructure in the market the distributor is active in, so that co-operation through a distribution agreement provides a win-win situation for both.

Voorwaarden CO2-reductie bij staatssteun aan KLM?

april 26, 2021|

Een belangrijk onderwerp in de luchtvaart is de reductie van CO2-emmissie. Vliegtuigen verbranden kerosine en stoten daardoor CO2 uit. Onlangs heeft de voorzieningenrechter van de Rechtbank Den Haag een vonnis gewezen in het kader van de CO2-reductie door de Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM en de staatssteun die KLM ontving vanwege de coronapandemie. Welke voorwaarden voor CO2-reductie kunnen er aan die staatsteun worden gehangen?

Go to Top