Algemene voorwaarden2022-06-01T14:28:33+00:00

Onderneming & Zaken doen

Home » Specialismen » Onderneming en zaken doen » Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden

Eén van de zaken die u als ondernemer goed geregeld wil hebben, zijn uw “algemene voorwaarden”. Voorbeelden van bepalingen in algemene voorwaarden zijn bepalingen met betrekking tot facturering, wijzen van beëindiging van de overeenkomst, leveringstermijnen en aansprakelijkheid.

Overbodige bepalingen in algemene voorwaarden

Regelmatig bevatten algemene voorwaarden bepalingen die eigenlijk overbodig zijn. Veel onderwerpen zijn al bij wet geregeld en behoeven dus geen nadere vermelding meer in de algemene voorwaarden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de bepaling dat een overeenkomst tot stand komt door aanbod en aanvaarding. Deze rechtsregel ligt al besloten in artikel 6:217 van het Burgerlijk Wetboek en hoeft in die hoedanigheid dus niet te worden opgenomen in de algemene voorwaarden.

Relevante bepalingen in algemene voorwaarden

Uiteraard zijn er ook aangelegenheden, waarvan het wél raadzaam is om die in de algemene voorwaarden op te nemen. Zo kan het voor een bedrijf waarbij het aansprakelijkheidsrisico groot is zinvol zijn in de algemene voorwaarden een bepaling te wijden aan het beperken van de aansprakelijkheid tot een bepaald bedrag.

Van toepassing verklaren van algemene voorwaarden

Als u eenmaal over algemene voorwaarden beschikt, is het ook belangrijk dat u de algemene voorwaarden op de juiste manier van toepassing verklaart. In de praktijk komt het regelmatig voor dat de algemene voorwaarden achteraf bezien niet op de juiste wijze van toepassing zijn verklaard.

Advocaat met kennis van algemene voorwaardig nodig?

Heeft u hulp nodig bij het opstellen van uw algemene voorwaarden of wilt u uw algemene voorwaarden eens laten screenen? Dan bent u bij LVH Advocaten aan het juiste adres. Onze advocaten helpen u graag verder. Nu contact opnemen

Meer over Onderneming & Zaken Doen:

klik verder als u meer wilt weten hoe wij u kunnen adviseren over de volgende gebieden/onderwerpen:

GESPECIALISEERDE ADVOCATEN

Dit zijn onze advocaten die gespecialiseerd zijn op dit gebied.

Gentia Niesert

+31 10 209 27 77
niesert@lvh-advocaten.nl

(meer…)

Peter Verheijden

+31 (0)10 209 27 76
verheijden@lvh-advocaten.nl
(meer…)

Peter de Graaf

+31(0)10 209 27 52
degraaf@lvh-advocaten.nl
(meer…)

Justin de Vries

+31 (0)10 209 27 52
devries@lvh-advocaten.nl
(meer…)

Rob Steenhoek

+31 (0)10 209 27 52
steenhoek@lvh-advocaten.nl
(meer…)

Michelle Reevers

+31 (0)10 209 27 75
reevers@lvh-advocaten.nl
(meer…)

Meer over onderneming & zaken doen

Conservatoir beslag: wat is het en hoe werkt het?

juni 13, 2022|

Wellicht heeft u wel eens de term ‘conservatoir beslag’ voorbij zien komen. In dit artikel leggen wij uit wat conservatoir beslag is en hoe het proces van conservatoire beslaglegging in zijn werking gaat.

Het boetebeding: waar en wanneer?

mei 19, 2022|

Een boetebeding is een beding in een contract, waarin staat opgenomen dat een partij een boete verschuldigd is bij niet-nakoming van een contractuele verplichting. Boetebedingen komen in allerlei vormen en maten voor en zijn vaak simpelweg te herkennen aan het woord ‘boete’.

Go to Top