Onderneming & Zaken doen
Fusies en overnames
Een fusie of overname vraagt van alle betrokken partijen zorgvuldig handelen. De gevolgen voor uw onderneming kunnen immers ingrijpend zijn. Niet alleen de kansen en financiële risico’s zijn van belang, maar ook de juridische structuur en de emoties van uw mensen. Zaken voor de toekomst moeten goed worden geregeld en onaangename verrassingen moeten worden voorkomen. Het is dan ook belangrijk in een vroeg stadium juridisch advies in te winnen om de transactie vlot en zakelijk te laten verlopen.
Wij werken in het gehele traject, van letter of intent tot het sluiten van de deal, vaak samen met uw accountant, belastingadviseur of notaris.
Onze werkzaamheden in deze trajecten zijn zeer uiteenlopend. U kunt denken aan ondersteuning bij het opstellen van het verkoopmemorandum en structurering van de transactie, uitvoeren van een boekenonderzoek (due diligence) en analyse van juridische risico’s, het opstellen van geheimhoudingsovereenkomsten, overleg met banken en andere financiers, opstellen van geldleningsovereenkomsten, opstellen en beoordelen van zekerheidscontracten en garanties, afstemming met ondernemingsraad, commissarissen en aandeelhouders, beoordeling van de mededingingsrechtelijke en medezeggenschapsrechtelijke aspecten, het opstellen en beoordelen van overnamecontracten, maken van aandeelhoudersovereenkomsten en doorvoeren statutenwijzigingen, doorvoeren van na de overname noodzakelijke reorganisaties (ook op personeelsgebied), ondersteuning bij (garantie)claims naar aanleiding van de transactie.
Meer over Onderneming & Zaken Doen:
klik verder als u meer wilt weten hoe wij u kunnen adviseren over de volgende gebieden/onderwerpen:
GESPECIALISEERDE ADVOCATEN
Dit zijn onze advocaten die gespecialiseerd zijn op dit gebied.
Meer over onderneming & zaken doen
Conservatoir beslag: wat is het en hoe werkt het?
Wellicht heeft u wel eens de term ‘conservatoir beslag’ voorbij zien komen. In dit artikel leggen wij uit wat conservatoir beslag is en hoe het proces van conservatoire beslaglegging in zijn werking gaat.
Het boetebeding: waar en wanneer?
Een boetebeding is een beding in een contract, waarin staat opgenomen dat een partij een boete verschuldigd is bij niet-nakoming van een contractuele verplichting. Boetebedingen komen in allerlei vormen en maten voor en zijn vaak simpelweg te herkennen aan het woord ‘boete’.
De wettelijke regeling van tegenstrijdig belang bij een B.V. (en de stichting en vereniging)
Sinds 2013 kent de besloten vennootschap met art. 2:239 lid 6 BW een wettelijke regeling voor de situatie dat één of meerdere bestuurders een direct of indirect persoonlijk belang hebben dat tegenstrijdig is met het belang van de vennootschap en de met haar verbonden onderneming.