Conflicten2022-07-28T13:42:08+00:00

Conflicten

Home » Specialismen » Conflicten

Conflicten

Ondernemen is een gecompliceerde bezigheid. Het is iedere dag kansen zien en benutten, communiceren, afspraken maken, afspraken uitvoeren, risico’s nemen enzovoort. Een foutje is snel gemaakt en een misverstand of miscommunicatie kan de beste overkomen. Vaak is zoiets snel opgelost of uitgepraat, maar soms ontstaat een conflict.

Als de belangen groot zijn is het oplossen van zo’n conflict niet altijd eenvoudig. Belangrijk is dan, dat u tijdig en goed geïnformeerd bent over uw juridische positie en uw juridische mogelijkheden. Gelijk hebben is immers niet altijd hetzelfde als gelijk krijgen. Als ondernemer is het voor u essentiëel om goed geïnformeerd uw strategie te kunnen bepalen en te kunnen beslissen hoe u verder gaat met het conflict. Kan dat alsnog in onderling overleg tot een oplossing worden gebracht of moet het aan de rechtbank worden voorgelegd.

Wordt gekozen voor het laatste dan is van groot belang dat uw verhaal zo goed en overtuigend mogelijk bij de rechter over het voetlicht wordt gebracht. U en uw advocaat zijn een team met een gezamenlijk doel: de rechter overtuigen en een goed resultaat bewerkstelligen.

Meer over conflicten:

klik verder als u meer wilt weten hoe wij u kunnen adviseren over de volgende gebieden/onderwerpen:

GESPECIALISEERDE ADVOCATEN

Dit zijn onze advocaten die gespecialiseerd zijn op dit gebied.

Gentia Niesert

+31 10 209 27 77
niesert@lvh-advocaten.nl

(meer…)

Hans Rijntjes

+31 (0)10 209 27 75
rijntjes@lvh-advocaten.nl
(meer…)

Bouwe Bos

+31 (0)10 209 27 63
bos@lvh-advocaten.nl
(meer…)

Wat vinden onze cliënten

We hebben al enkele jaren zeer goede ervaringen met LVH advocaten. Het kantoor kenmerkt zich door een gedegen Rotterdamse down-to-earth werkmentaliteit met daarbij een uitstekende kennis van zaken. Bij onze laatste samenwerking heeft Mr. R.C. Steenhoek ons als adviseur bijgestaan tijdens de afwikkeling van een faillissement. Door zijn ruime ervaring als curator is mr. Steenhoek zeer deskundig in deze trajecten. Hij is zeer toegankelijk, weet de belangrijke details te benoemen, denkt vele stappen vooruit  en komt met een duidelijk plan van aanpak. Tijdens de afwikkeling van het faillissement met de curator heeft mr. Steenhoek ons voortreffelijk vertegenwoordigt. We zijn zeer tevreden over het behaalde resultaat en we zijn ervan overtuigd dat zonder zijn expertise we dit niet op deze wijze hadden kunnen afhandelen.

P.E. van Erk

In 2019 en 2020 hebben wij LVH Advocaten benaderd voor een advies om de zaak op een zorgvuldige en deskundige wijze te beëindigen. Dit is volledig op een praktische en binnen een zeer korte periode opgelost. Hij had altijd zijn volledige aandacht voor mijn verhaal. Het is op een zeer nette manier afgehandeld. De samenwerking was perfect!

Met alle dank aan de heer Steenhoek.

Ton Hameeteman

Meer over conflicten

Opgelet: de deadline uit de Franchisewet nadert

november 10, 2022|

Op 1 januari 2021 is de wet Franchise in werking getreden. De wet geldt zowel voor lopende als nieuwe franchiseovereenkomsten. Voor een aantal bepalingen uit de wet Franchise heeft de wetgever een overgangstermijn van twee jaren gegeven. Dit zijn de bepalingen die zien op de waardeberekening van goodwill bij contractbeëindiging, het concurrentiebeding en het instemmingsrecht van franchisenemer.

De kort geding procedure in het kort

oktober 3, 2022|

In mijn vorige artikel ‘Dagvaarding ontvangen? Vijf aandachtspunten’ besprak ik vijf aandachtspunten voor het bestuderen van een dagvaarding. Zo noemde ik onder andere dat men kan worden gedagvaard in kort geding. In dit artikel zal ik nader ingaan op het ‘kort geding’, ook wel ‘de spoedprocedure’ genoemd.

Dagvaarding ontvangen? Vijf aandachtspunten

augustus 12, 2022|

Heeft u van de deurwaarder een dagvaarding ontvangen en vraagt u zich af waar u op moet letten bij het bestuderen van de dagvaarding? In dit artikel geven wij vijf handvatten voor bestuderen van een dagvaarding. Uit een dagvaarding kunt u namelijk veel afleiden, zoals tegen welke datum u moet reageren op de dagvaarding, wat er gebeurt als u niet reageert en of u zich al dan niet verplicht moet laten bijstaan door een advocaat.

Ga naar de bovenkant