Werken bij LVH advocaten

Home » Over LVH » Werken bij LVH Advocaten

LVH Advocaten is een middelgroot advocatenkantoor met zo’n 15 advocaten. We zijn groot genoeg voor interessante en aansprekende zaken en klein genoeg voor een informele sfeer. We lopen gemakkelijk bij elkaar binnen en vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn. Naast het werk, is er aandacht voor de onderlinge verbondenheid; om daaraan te werken wordt het nodige georganiseerd, zoals een personeelsdag, borrels en sportieve activiteiten.

Bij LVH geven we ruimte voor persoonlijke groei en stimuleren we nieuwe ervaringen die je professionele leven verrijken. Daarbij kijken wij naar wie jij bent, wat jij kunt of nodig hebt om je talent zo goed mogelijk te benutten. Het gebruik van de eigenheid van iedere individuele medewerker, in verbinding met elkaar, leidt tot de beste dienstverlening aan onze cliënten. Wij geven ruimte, vertrouwen en verantwoordelijkheid en vragen prestaties, die objectief worden vastgesteld en spreken onze medewerkers daarop aan. Onze kernwaarden: kwaliteit, klantgericht, organisatietrots, verbindend.

Wij zijn altijd geïnteresseerd in goede mensen. Ben je geïnteresseerd in ons kantoor, dan kun je een open sollicitatie sturen naar werkenbij@lvh-advocaten.nl.

Bij ons kantoor start je als advocaat-stagiaire in de algemene praktijk. Mocht er geen vacature zijn voor een advocaat-stagiaire, dan kan het ook zijn dat je begint met een tijdelijk contract als juridisch medewerker, waarbij je je bezig houdt met uitzoekwerk, analyses en jurisprudentie onderzoek.

Als advocaat-stagiaire krijg je een patroon die je in je stage periode begeleidt en opleidt. Je zit op de kamer bij  een senior medewerker bij wie je terecht kan voor allerlei praktische vragen. Op kennisvergaring en het ontwikkelen van vaardigheden wordt de meeste nadruk gelegd. Daarnaast word je al vroeg in je stageperiode gestimuleerd om zaken zelfstandig te behandelen en eigen verantwoordelijkheid te nemen. Je volgt de verplichte beroepsopleiding voor advocaten (BA), waarvan de kosten door kantoor worden betaald. Regelmatig worden je vorderingen en je eigen ervaringen geëvalueerd.

Voor informatie over solliciteren en vacatures kun je terecht bij Peter Verheijden (verheijden@lvh-advocaten.nl).

Bij ons kantoor werken zes praktijk ondersteuners/secretaresses (fulltime en parttime) en twee administratieve ondersteuners. Als praktijk ondersteuner werk je voor meerdere advocaten en verdeel je onderling met je collega’s het werk. We werken met het systeem DMSforLegal. De roladministratie wordt centraal geregeld.

Voor informatie over solliciteren en vacatures kun je terecht bij Peter Verheijden (verheijden@lvh-advocaten.nl).

Student-stage

LVH advocaten biedt studenten de mogelijkheid om bij het kantoor een student-stage te volgen. De stage duurt in principe twee maanden, met de mogelijkheid tot verlenging. De student ontvangt een stagevergoeding. Tijdens de stage maak je kennis met zoveel mogelijk facetten van het advocaat zijn: het schrijven van notities en processtukken, besprekingen met cliënten, meegaan naar zittingen e.d. Verder neem je deel aan de gebruikelijke kantooractiviteiten, zoals de lunch, cursussen en kantoorborrel. De mogelijkheid bestaat dat, indien de wederzijdse kennismaking goed bevalt, en er binnen kantoor een vacature is, je een baan bij ons kantoor wordt aangeboden. Zo zijn onze huidige advocaat-medewerkers Peter de Graaf en Justin de Vries na een student-stage bij ons kantoor aan het werk gegaan. Als je geïnteresseerd bent in een student-stage, stuur dan een email met c.v. ter attentie van Peter Verheijden (verheijden@lvh-advocaten.nl).

Ervaring van Puck

In de periode van september tot en met november 2020 heeft Puck van Genuchten bij ons kantoor een student-stage gevolgd. Over haar ervaringen tijdens de stage schrijft zij:

Ik kijk terug op een hele leuke en leerzame periode. Voor mij was deze stage de manier om mijn theoretische kennis te verbreden door inzicht te krijgen in hoe de praktijk er uit ziet. Door de verschillende expertises bij LVH krijg je de mogelijkheid om kennis te maken met veel verschillende rechtsgebieden. Dit is ontzettend fijn omdat je zo ook zelf een gevoel kan krijgen welk rechtsgebied het beste bij je past. Daarnaast houdt LVH ook rekening met jouw voorkeuren. Zo heb ik het meest van arbeidsrecht gezien nu dit mijn voorkeursgebied is.

Mijn ervaringen

Wat ik als erg leerzaam heb ervaren van de stage is dat ik overal bij betrokken werd. Naast dat ik mee mocht naar besprekingen en zittingen, werd er ook geregeld om mijn mening gevraagd. Je ziet dus niet alleen de dagelijkse werkzaamheden van een advocaat, maar je wordt ook aangezet om kritisch mee te denken in verschillende zaken. Dit maakt de stage uitdagend. Ook verricht je veel uiteenlopende werkzaamheden. Zo schrijf je bijvoorbeeld notities, doe je jurisprudentie-onderzoek en bereid je processtukken voor door het schrijven van concepten.

Het kantoor

Tot slot is de kantoorsfeer bij LVH erg fijn. Ondanks dat er een lage bezetting was door Covid-19, heeft LVH ervoor gezorgd dat ik goed stage kon lopen en kennis kon maken met de verschillende kantoorgenoten. Dit heb ik erg gewaardeerd. Tevens ben je bij LVH niet zomaar een student-stagiaire: iedereen is namelijk geïnteresseerd in wie je bent en wat je doet. Hierdoor voelde het alsof ik al langer deel uitmaakte van het kantoor dan deze periode van 3 maanden. Een stage bij LVH kan ik om die reden zeker aanbevelen omdat je als student-stagiaire bij LVH vanaf dag 1 helemaal mee doet!

Meer over ons:

CONTACT

Benieuwd wat wij voor uw onderneming kunnen doen?
Neem contact met ons op.