Werken bij LVH advocaten

Home » Over LVH » Vacatures LVH Advocaten

Een op je lijf geschreven baan bij een rechtgeaard Rotterdams bureau

LVH Advocaten is een middelgroot advocatenkantoor met zo’n 15 advocaten. We zijn groot genoeg voor interessante en aansprekende zaken en klein genoeg voor een informele sfeer. We lopen gemakkelijk bij elkaar binnen en vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn. Naast het werk, is er aandacht voor de onderlinge verbondenheid; om daaraan te werken wordt het nodige georganiseerd, zoals een personeelsdag, borrels en sportieve activiteiten.

Bij LVH geven we ruimte voor persoonlijke groei en stimuleren we nieuwe ervaringen die je professionele leven verrijken. Daarbij kijken wij naar wie jij bent, wat jij kunt of nodig hebt om je talent zo goed mogelijk te benutten. Het gebruik van de eigenheid van iedere individuele medewerker, in verbinding met elkaar, leidt tot de beste dienstverlening aan onze cliënten. Wij geven ruimte, vertrouwen en verantwoordelijkheid en vragen prestaties, die objectief worden vastgesteld en spreken onze medewerkers daarop aan. Onze kernwaarden: kwaliteit, klantgericht, organisatietrots, verbindend.

Wij zijn altijd geïnteresseerd in goede mensen. Ben je geïnteresseerd in ons kantoor, dan kun je een open sollicitatie sturen naar werkenbij@lvh-advocaten.nl.

Bij ons kantoor start je als advocaat-stagiaire in de algemene praktijk. Mocht er geen vacature zijn voor een advocaat-stagiaire, dan kan het ook zijn dat je begint met een tijdelijk contract als juridisch medewerker, waarbij je je bezig houdt met uitzoekwerk, analyses en jurisprudentie onderzoek.

Als advocaat-stagiaire krijg je een patroon die je in je stage periode begeleidt en opleidt. Je zit op de kamer bij  een senior medewerker bij wie je terecht kan voor allerlei praktische vragen. Op kennisvergaring en het ontwikkelen van vaardigheden wordt de meeste nadruk gelegd. Daarnaast word je al vroeg in je stageperiode gestimuleerd om zaken zelfstandig te behandelen en eigen verantwoordelijkheid te nemen. Je volgt de verplichte beroepsopleiding voor advocaten (BA), waarvan de kosten door kantoor worden betaald. Regelmatig worden je vorderingen en je eigen ervaringen geëvalueerd.

Voor informatie over solliciteren en vacatures kun je terecht bij Peter Verheijden (verheijden@lvh-advocaten.nl).

Bij ons kantoor werken zes praktijk ondersteuners/secretaresses (fulltime en parttime) en twee administratieve ondersteuners. Als praktijk ondersteuner werk je voor meerdere advocaten en verdeel je onderling met je collega’s het werk. We werken met het systeem DMSforLegal. De roladministratie wordt centraal geregeld.

Voor informatie over solliciteren en vacatures kun je terecht bij Peter Verheijden (verheijden@lvh-advocaten.nl).

Student-stage

LVH advocaten biedt studenten de mogelijkheid om bij het kantoor een student-stage te volgen. De stage duurt in principe twee maanden, met de mogelijkheid tot verlenging. De student ontvangt een stagevergoeding. Tijdens de stage maak je kennis met zoveel mogelijk facetten van het advocaat zijn: het schrijven van notities en processtukken, besprekingen met cliënten, meegaan naar zittingen e.d. Verder neem je deel aan de gebruikelijke kantooractiviteiten, zoals de lunch, cursussen en kantoorborrel. De mogelijkheid bestaat dat, indien de wederzijdse kennismaking goed bevalt, en er binnen kantoor een vacature is, je een baan bij ons kantoor wordt aangeboden. Zo zijn onze huidige advocaat-medewerkers Peter de Graaf en Justin de Vries na een student-stage bij ons kantoor aan het werk gegaan. Als je geïnteresseerd bent in een student-stage, stuur dan een email met c.v. ter attentie van Peter Verheijden (verheijden@lvh-advocaten.nl).

Ervaring van Jan Joep

In de periode van mei tot en met juli 2022 heeft Jan Joep Verwiel bij ons kantoor een student-stage gevolgd. Over zijn ervaringen tijdens de stage schrijft hij:

Ik heb mijn stage bij LVH Advocaten als erg divers en leerzaam ervaren. Doordat ik werd betrokken bij een grote verscheidenheid aan zaken kreeg ik een duidelijk beeld van de advocatuur in de praktijk. Hiernaast werd ik veelvoudig meegenomen naar de rechtbank en cliëntbesprekingen waardoor mijn keuze voor de advocatuur nogmaals werd bevestigd. Binnen LVH werd ook rekening gehouden met mijn voorkeur voor intellectuele eigendomsrecht en arbeidsrecht. De meeste zaken die ik heb behandeld zagen dan ook op deze twee rechtsgebieden.

Mijn ervaringen

Tijdens mijn stage werd ik steeds uitgedaagd door de verschillende opdrachten die aan mij werden voorgelegd. Naast dat er aanvullend onderzoek moest worden gedaan werd mijn aandacht vooral getrokken door het opstellen van concepten van processtukken. Het leuke hierbij was dat ik vaak voor verschillende advocaten werkte wat de diversiteit van het werk ten goede deed.

Het kantoor

Binnen kantoor hangt een open en gemoedelijke sfeer waardoor het ook voor een student-stagiair gemakkelijk is om bij iemand binnen te lopen voor een vraag of een gezellig praatje. Gelukkig ligt de corona periode achter ons en heb ik het kantoorleven volledig kunnen meemaken. Bij LVH wordt daadwerkelijk rekening gehouden met jouw wensen als student-stagiair terwijl je wel het gevoel krijgt echt deel van het team te zijn. Dit is ook waarom ik een student-stage bij LVH zeker zou aanraden.

Meer over ons:

CONTACT

Benieuwd wat wij voor uw onderneming kunnen doen?
Neem contact met ons op.