CONTRACTEREN
Wie zijn zaken goed verzorgt,
kan onbezorgd zaken doen.
Zaken doen betekent afspraken maken. Veel afspraken. Met partners, personeel, leveranciers, klanten, de overheid etc. Goede contracten zijn daarom een noodzakelijk onderdeel van een gezonde bedrijfshuishouding. Of het nu gaat over “interne” contracten, zoals aandeelhoudersovereenkomsten en arbeidsovereenkomsten, of “externe” contracten, zoals overname- en samenwerkingsovereenkomsten. (Advies over) een goed contract waarin heldere spelregels zijn vastgelegd, maakt het mogelijk dat de onderneming de focus kan richten op de ontwikkeling van het bedrijf.
Een goed contract is duidelijk als een strak georganiseerde marsroute: wie doet mee en onder welke voorwaarden, wat is de bestemming, welke inbreng is nodig om het doel te bereiken, wie nemen de beslissingen, wat gebeurt er als het onderweg misgaat, wie kan ingrijpen en welke sancties kunnen worden opgelegd.
Het organiseren van zo’n marsroute is een vak. Ons vak.
Meer over contracteren:
Klik verder als u meer wilt weten hoe wij u kunnen adviseren over de volgende gebieden/onderwerpen:
GESPECIALISEERDE ADVOCATEN
Dit zijn onze advocaten die gespecialiseerd zijn op dit gebied.
Meer over contracteren
Hoge Raad laat zich opnieuw uit over rekenmethode voor huurkorting wegens corona bij huur van bedrijfsruimte
Op 4 juli 2025 heeft de Hoge Raad zich in een arrest opnieuw uitgelaten over de rekenmethode voor huurkorting bij bedrijfsruimte wegens corona.
Procederen namens een vennootschap: een juridische valkuil?
Bij het procederen namens een vennootschap is van belang dat de regels omtrent interne besluitvorming en externe vertegenwoordiging strikt worden nageleefd. Het niet naleven van deze regels kan leiden tot een pijnlijke afwijzing door de rechter. In dit artikel vertelt Furkan Alkilic u aan de hand van een recente uitspraak waar u op moet letten om niet in deze juridische valkuil te vallen.
De exploitatieplicht van een huurder van bedrijfsruimte: juridische verplichting of onderhandelingspunt?
Bij de huur van bedrijfsruimte spelen niet alleen de hoogte van de huurprijs en de duur van het contract een belangrijke rol, maar ook de vraag of de huurder verplicht is om de gehuurde bedrijfsruimte daadwerkelijk te exploiteren. Deze zogenaamde exploitatieplicht kan verstrekkende gevolgen hebben voor zowel de verhuurder als de huurder van de bedrijfsruimte. Wat houdt deze verplichting precies in, en onder welke omstandigheden kan deze worden afgedwongen of ter discussie worden gesteld?