CONTRACTEREN
Wie zijn zaken goed verzorgt,
kan onbezorgd zaken doen.
Zaken doen betekent afspraken maken. Veel afspraken. Met partners, personeel, leveranciers, klanten, de overheid etc. Goede contracten zijn daarom een noodzakelijk onderdeel van een gezonde bedrijfshuishouding. Of het nu gaat over “interne” contracten, zoals aandeelhoudersovereenkomsten en arbeidsovereenkomsten, of “externe” contracten, zoals overname- en samenwerkingsovereenkomsten. (Advies over) een goed contract waarin heldere spelregels zijn vastgelegd, maakt het mogelijk dat de onderneming de focus kan richten op de ontwikkeling van het bedrijf.
Een goed contract is duidelijk als een strak georganiseerde marsroute: wie doet mee en onder welke voorwaarden, wat is de bestemming, welke inbreng is nodig om het doel te bereiken, wie nemen de beslissingen, wat gebeurt er als het onderweg misgaat, wie kan ingrijpen en welke sancties kunnen worden opgelegd.
Het organiseren van zo’n marsroute is een vak. Ons vak.
Meer over contracteren:
Klik verder als u meer wilt weten hoe wij u kunnen adviseren over de volgende gebieden/onderwerpen:
GESPECIALISEERDE ADVOCATEN
Dit zijn onze advocaten die gespecialiseerd zijn op dit gebied.
Meer over contracteren
De exploitatieplicht van een huurder van bedrijfsruimte: juridische verplichting of onderhandelingspunt?
Bij de huur van bedrijfsruimte spelen niet alleen de hoogte van de huurprijs en de duur van het contract een belangrijke rol, maar ook de vraag of de huurder verplicht is om de gehuurde bedrijfsruimte daadwerkelijk te exploiteren. Deze zogenaamde exploitatieplicht kan verstrekkende gevolgen hebben voor zowel de verhuurder als de huurder van de bedrijfsruimte. Wat houdt deze verplichting precies in, en onder welke omstandigheden kan deze worden afgedwongen of ter discussie worden gesteld?
Bestuurdersaansprakelijkheid bij niet nakoming verplichting uit koopovereenkomst tot levering kraan
De rechtbank Rotterdam heeft geoordeeld in een belangrijk vonnis dat een bestuurder persoonlijk aansprakelijk is voor € 250.000,- door het niet nakomen van een koopovereenkomst en het frustreren van verhaalsmogelijkheden. Ontdek de juridische nuances en de toepassing van de Beklamel-norm in dit artikel.
De intentieovereenkomst bij een bedrijfsovername
Bij een bedrijfsovername wordt uiteindelijk een koopovereenkomst gesloten. Hier gaat een heel traject aan vooraf. In de voorfase is het mogelijk om een intentieovereenkomst (ook wel genoemd intentieverklaring of letter of intent) te sluiten. In dit artikel vertel ik u daarover meer.