Investeringen in vastgoed en projectontwikkeling kunnen goede rendementen opleveren en zijn niet zelden ook onderdeel van de oudedagsvoorziening. Hoe beter u dat “aan de voorkant” weet te regelen, hoe meer het beoogde doel zal worden bereikt. Leeman Verheijden Huntjens adviseert bij koop en verkoop van onroerend goed, bij commerciële huur en -verhuur en bij projectontwikkeling, en staat u bij in uw relatie tot andere ondernemers en betrokkenen, maar ook in uw relatie tot de overheid.
Hebt u te maken met een vastgoedtransactie of projectontwikkeling die niet verloopt zoals gewenst en verwacht, dan is het van belang tijdig en goed geïnformeerd te worden over uw juridische positie. Dan kunt u de juiste beslissingen nemen. Komt een geschil niet tot een oplossing, dan moet uw standpunt bij de rechtbank goed en overtuigend naar voren worden gebracht. Ook dat is ons vak.
Kortom: wij helpen u bij het doen van verantwoorde investeringen in vastgoed en bij het optimaliseren van uw rendementen.
Stel, u heeft een vordering op een onderneming en komt er tot uw ongenoegen achter dat deze onderneming is uitgeschreven uit het handelsregister. De onderneming lijkt niet meer te bestaan en u blijft achter met de onbetaalde vordering.
Op vrijdag 10 april is een akkoord bereikt tussen de vastgoed- en retailsector over huuropschorting voor winkeliers vanwege de gevolgen van de coronacrisis. Betrokken partijen zijn IVBN, INretail, Vastgoed Belang, Detailhandel Nederland, EZK, NVB en VGO. Uitgangspunt is dat de financiële pijn als gevolg van de coronacrisis moet worden verdeeld tussen retailers (en hun aandeelhouders), verhuurders, banken en de overheid. Het steunakkoord biedt richtlijnen voor de korte en lange termijn.
In de afgelopen weken ontvingen de advocaten huurrecht van Leeman Verheijden Huntjens Advocaten veel vragen van zowel huurders als verhuurders van bedrijfsruimte over de huurbetaling en andere rechten en plichten in deze bijzondere tijden. Huurkosten zijn een van de grootste kostenposten in de retail- en horecasector, dus om deze moeilijke tijden te door te komen, onderzoeken huurders of zij (tijdelijk) geen of minder huur mogen betalen.
Huurovereenkomsten voor kantoorruimte, opslag of overige bedrijfsruimte worden vaak 7:230a-huurovereenkomsten genoemd. Deze naam verwijst naar de toepasselijke wettelijke bepaling. Huurders van deze huurovereenkomsten hebben na opzegging van de huurovereenkomst recht op ontruimingsbescherming.
onderneming en vastgoed
onderneming en overheid