Onderneming en vastgoed2022-07-28T13:50:24+00:00

Onderneming en Vastgoed

Home » Specialismen » Onderneming en vastgoed

Binnen de vastgoedbranche liggen conflictsituaties op de loer. De belangen zijn voor de betrokken partijen groot. De ontwikkeling van nieuwe projecten, exploitatie en het gebruik van vastgoedobjecten en de overdracht van vastgoed, gaat niet zelden gepaard met juridisch getouwtrek. Bij LVH Advocaten zijn meerdere vastgoedspecialisten werkzaam, die u vakkundig bij kunnen staan in alle vastgoed-gerelateerde juridische kwesties.

Juridische ondersteuning bij projectontwikkeling

Rondom de ontwikkeling van nieuwe projecten kan een ingewikkelde problematiek aan de orde zijn. Een veelheid aan factoren kan van invloed zijn op de opleveringstermijn van het project, op de opleveringskwaliteit en op de kosten, met alle discussies van dien.

Voordat de eerste steen wordt gelegd, is er vaak al maandenlang gelobbyd bij de (lokale) overheid en is er ook al de nodige spanning tussen de aannemer, uitvoerder en opdrachtgever. Ongeacht welke partij u bent, is het belangrijk om compleet op de hoogte te zijn van uw rechten en plichten, zodat u vanuit een sterke onderhandelingspositie kunt opereren en niet benadeeld wordt.

Mocht er toch een geschil ontstaan dat partijen niet kunnen oplossen, dan ligt een gang naar de rechter vaak in het verschiet.

Advocaat vastgoedtransacties

Ook rondom de exploitatie, de verkoop en het onderhoud van bestaand vastgoed kunnen geschillen ontstaan. Voorbeelden hiervan zijn verborgen gebreken na oplevering of onvoorziene kosten rond renovatiewerkzaamheden of scheve machtsverhoudingen binnen verenigingen van eigenaren. Uiteraard leveren ook huurovereenkomsten met regelmaat onenigheid op tussen huurder en verhuurder. In deze gevallen is wederom een gedegen juridische informatievoorziening van groot belang om te achterhalen of u het recht aan uw zijde heeft. De vastgoedadvocaten van LVH staan u graag bij om uw gelijk te halen en zo nodig een procedure te starten.

Vastgoedadvocaat Rotterdam

Wij hebben ruime ervaring met het vertegenwoordigen van de belangen van onder andere woningcorporaties, verhuurders, aannemers en projectontwikkelaars. U kunt dus voor iedere vastgoed-gerelateerde kwestie bij ons terecht, ongeacht aan welke kant van het geschil u staat.

Meer over Onderneming en Vastgoed:

klik verder als u meer wilt weten hoe wij u kunnen adviseren over de volgende gebieden/onderwerpen:

GESPECIALISEERDE ADVOCATEN

Dit zijn onze advocaten die gespecialiseerd zijn op dit gebied.

Yvonne Jansen

+31 (0)10 209 27 75
jansen@lvh-advocaten.nl
(meer…)

Wat vinden onze cliënten

We hebben al enkele jaren zeer goede ervaringen met LVH advocaten. Het kantoor kenmerkt zich door een gedegen Rotterdamse down-to-earth werkmentaliteit met daarbij een uitstekende kennis van zaken. Bij onze laatste samenwerking heeft Mr. R.C. Steenhoek ons als adviseur bijgestaan tijdens de afwikkeling van een faillissement. Door zijn ruime ervaring als curator is mr. Steenhoek zeer deskundig in deze trajecten. Hij is zeer toegankelijk, weet de belangrijke details te benoemen, denkt vele stappen vooruit  en komt met een duidelijk plan van aanpak. Tijdens de afwikkeling van het faillissement met de curator heeft mr. Steenhoek ons voortreffelijk vertegenwoordigt. We zijn zeer tevreden over het behaalde resultaat en we zijn ervan overtuigd dat zonder zijn expertise we dit niet op deze wijze hadden kunnen afhandelen.

P.E. van Erk

In 2019 en 2020 hebben wij LVH Advocaten benaderd voor een advies om de zaak op een zorgvuldige en deskundige wijze te beëindigen. Dit is volledig op een praktische en binnen een zeer korte periode opgelost. Hij had altijd zijn volledige aandacht voor mijn verhaal. Het is op een zeer nette manier afgehandeld. De samenwerking was perfect!

Met alle dank aan de heer Steenhoek.

Ton Hameeteman

Meer over onderneming & vastgoed

Advies Procureur-Generaal: huurders van bedrijfsruimten kunnen aanspraak maken op huurkorting wegens de coronapandemie

oktober 25, 2021|

In een zaak over de vraag of een huurder van bedrijfsruimte vanwege de coronapandemie aanspraak kan maken op huurkorting heeft de kantonrechter te Roermond op 31 maart prejudiciële vragen gesteld aan de Hoge Raad. De beantwoording van deze vragen is voor de rechtspraktijk van belang, omdat de antwoorden van de Hoge Raad ook andere huurders en verhuurders van bedrijfsruimte houvast zullen geven bij het oplossen van concrete gevallen.

Tijdelijke huurovereenkomst bedrijfsruimte: wat is mogelijk?

augustus 9, 2021|

In het vastgoed bestaan er twee soorten huurcontracten voor bedrijfsruimten: huur van middenstandsbedrijfsruimte (denk aan een winkel of horeca) of de huur voor overige bedrijfsruimte (zoals kantoorruimte). In dit artikel wordt uitgelegd welke mogelijkheden er zijn om een huurovereenkomst voor korte duur te sluiten voor de verschillende soorten bedrijfsruimten.

Go to Top