Rob Steenhoek
Gespecialiseerd in :
Bedrijven in financiële moeilijkheden en contracteren
Bel Rob via:
+31 (0)10 209 27 77 of +31 (0)6 53 73 17 51
Rob Steenhoek begon zijn carriere in 1991 als bedrijfsjurist bij een accountantskantoor. Rob is sinds 1996 werkzaam als advocaat en maakte in 2001 de overstap naar LVH Advocaten, waar hij in 2010 als partner toetrad.
Op het gebied van ondernemingsrecht adviseert Steenhoek onder meer over commerciële contracten, overnames, rondom herstructurering van een onderneming en bestuurdersaansprakelijkheid. Daarnaast wordt Rob regelmatig door de rechtbank Rotterdam aangesteld als curator in faillissementen.
Steenhoek is een man van de pragmatische benadering en praktische oplossingen. Tegelijk houdt hij oog voor de menselijke aspecten. Hij denkt en handelt door-en-door servicegericht.
Behorend bij artikel 35b, eerste lid, van de Regeling op de advocatuur heeft Rob in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd: ondernemingsrecht en insolventierecht. Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.
Artikelen
Opheffing verpandingsverbod
Een zeer groot percentage van de MKB ondernemingen (cijfers 2022; 82%) heeft een financiering bij een bank. Vanzelfsprekend wil een financierende bank zekerheid dat het verstrekte krediet wordt terugbetaald. Een belangrijke vorm van zekerheid is het verstrekken van een pandrecht op handelsvorderingen.
Aansprakelijkheid van de bestuurder voor belastingschulden
Bestuurders van ondernemingen in moeilijkheden zijn zich er veelal van bewust dat handelingen die in het zicht van het faillissement (als het zo ver komt) zijn verricht, door een curator zullen worden onderzocht. Onverplichte rechtshandelingen waardoor schuldeisers zijn benadeeld kunnen door de curator worden teruggedraaid.
Wet overgang van onderneming in faillissement (Wovof)
Op 27 mei 2024 is de Wet overgang van onderneming in faillissement (Wovof) ter consultatie voorgelegd. Alle belanghebbenden krijgen de gelegenheid tot 22 juli 2024 op het wetsvoorstel te reageren. Dit is een vervolg op de eerdere consultatie in 2019. Wat is het doel van deze nieuwe wettelijke regeling?