Yvonne Hilderink
Gespecialiseerd in :
Vastgoed
Bel Yvonne via:
+31 (0)10 209 27 75 of +31 (0)6 14 74 58 16
Opleiding
Yvonne Hilderink studeerde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en behaalde daar zowel de master Ondernemingsrecht als de master Privaatrecht. In januari 2021 behaalde zij Cum Laude de Grotius Specialisatieopleiding Onroerend Goedrecht.
Advocaat bij LVH
Sinds augustus 2016.
Functie en feiten
Yvonne is werkzaam in de ondernemingsrechtelijke praktijk met een focus op vastgoed en huurrecht. Tot haar klanten behoren woningcorporaties, bouwbedrijven, verhuurders en huurders van bedrijfsruimte en startups.
Indien nodig procedeert Yvonne bij rechtbanken en gerechtshoven over onder meer aansprakelijkheid, huurrecht bedrijfsruimte, onbetaalde vorderingen, bankgaranties en meerwerk.
Expertise
Competenties
Yvonne investeert in contacten met cliënten, waardoor zij zich binnen organisaties makkelijk weet te bewegen. Zij weet op effectieve wijze doelen en prioriteiten te bepalen en gaat voor het best haalbare resultaat. Daarnaast zorgt zij voor een goede communicatie over ontwikkelingen en beslissingen in een zaak en geeft zij ruimte om vragen te stellen.
Registratie rechtsgebieden NoVa
Behorend bij artikel 35b, eerste lid, van de Regeling op de advocatuur heeft Yvonne in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd: huurrecht en vastgoedrecht. Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.
Persoonlijke eigenschappen
Direct, zorgvuldig en betrokken.
Lidmaatschappen / nevenactiviteiten
- Lid van de Vereniging van Jonge Onroerend Goed Juristen (VJOJ)
Artikelen
Prejudiciële vragen Hoge Raad: Huurprijswijzigingsbeding
Op 29 november 2024 heeft de Hoge Raad een prejudiciële beslissing gegeven over een huurprijswijzigingsbeding in huurovereenkomsten met consumenten (ECLI:NL:HR:2024:1780). De Hoge Raad heeft antwoord gegeven op de vraag of in de geliberaliseerde huursector een huurprijswijzigingsbeding met een opslag van maximaal 3% (opslagbeding) naast een indexatiebeding oneerlijk is.
Wat zijn de mogelijkheden en aandachtspunten bij onderhuur van bedrijfsruimte?
Voor huurders van bedrijfsruimte kan het zinvol zijn om de gehuurde bedrijfsruimte (deels) onder te verhuren. De huurder wordt dan ook onderverhuurder. Mag dit zomaar?
Mogelijkheden voor het (tussentijds) aanpassen van de huurprijs van middenstandsbedrijfsruimte
Huurovereenkomsten voor winkels, horeca, afhaal- of besteldiensten en ambachtsbedrijven worden huurovereenkomsten voor middenstandsbedrijfsruimte genoemd. Voor dit type huurovereenkomsten gelden specifieke wettelijke bepalingen met als uitgangspunt een grote mate van bescherming van de huurder.