Peter de Graaf
Gespecialiseerd in :
Bedrijven in financiële moeilijkheden en contracteren
Bel Peter via:
+31(0)10 209 27 63 of +31 (0)6 22 96 94 15
Opleiding
2008: Erasmus Universiteit Rotterdam. Masters Bedrijfsrecht en Rechtsgeleerdheid, afstudeerrichting: privaatrecht.
2017: Grotius Academie. Specialisatieopleiding Insolventierecht.
2021: Erasmus Universiteit Rotterdam. Financiële Economie voor Insolventieadvocaten.
Advocaat bij LVH
Sinds 2009.
Functie en feiten
Peter houdt zich bezig met het ondernemingsrecht, met een accent op het insolventierecht. Wordt regelmatig benoemd door de Rechtbank Rotterdam tot curator in faillissementen. Fungeert voor zijn cliënten als een vraagbaak met gedegen vakkennis, iemand die zijn toezeggingen nakomt en praktische oplossingen voorlegt.
Expertise
Bedrijven in financiële moeilijkheden en contracteren
Competenties
Zijn kennis en ervaring als curator stellen hem in staat om snel en effectief te adviseren in gevallen waarin de continuïteit van een onderneming op het spel staat en onder tijdsdruk moeilijke beslissingen moeten worden genomen. Ook beschikt Peter over de expertise een goede inschatting te maken van hoe een curator naar de zaak zal kijken, hetgeen door zijn cliënten zeer gewaardeerd wordt.
Registratie rechtsgebieden NOvA
Behorend bij artikel 35b, eerste lid, van de Regeling op de advocatuur heeft Peter in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd: ondernemingsrecht en insolventierecht. Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.
Persoonlijke eigenschappen
Groot inlevingsvermogen, geduldig en integer.
Lidmaatschappen / nevenactiviteiten
- Vereniging voor Insolventierecht Advocaten (INSOLAD)
- Business Netwerk Rijnmond
Artikelen
Bestuurdersaansprakelijkheid na turboliquidatie
In een recente rechtszaak over turboliquidatie van een horecazaak oordeelde de rechtbank dat de bestuurders niet persoonlijk aansprakelijk waren. De zaak betrof het stoppen van de onderneming zonder baten, waarbij schuldeisers naar rato werden betaald. De verhuurder claimde onrechtmatigheid, maar de rechtbank stelde dat de turboliquidatie correct was uitgevoerd zonder verplichting tot faillissement.
Wetsvoorstel opheffing verpandingsverboden
De Tweede Kamer heeft op 11 juni 2024 het Wetsvoorstel opheffing verpandingsverboden aangenomen. De voorgestelde regeling zal als gevolg hebben dat het niet langer mogelijk is om af te spreken dat vorderingen niet overgedragen of niet verpand kunnen worden. In dit artikel wordt de voorgestelde regeling toegelicht.
Verbeurde dwangsom kan als steunvordering dienen
Een schuldeiser kan overgaan tot het aanvragen van het faillissement van een schuldenaar. Daarvoor moet een verzoekschrift bij de rechtbank ingediend worden. Om dit met succes te kunnen doen dient de schuldeiser wel aannemelijk te maken dat de schuldenaar verkeert in een toestand van hebben opgehouden te betalen.