< terug naar overzicht

Onze juridisch medewerker Menno van den Berg heeft een mooie publicatie op zijn naam staan in het Tijdschrift Vervoer & Recht.

 

Groen vervoer

Is het niet gek dat de consument een ‘groen’ product in de schappen wil zien liggen, maar dat het ‘groen’ vervoeren daarvan maar een ‘ver-van-mijn-bed-show’ is? Dit zal veranderen! 

Bevrachtingsovereenkomst

In zijn kersverse publicatie in het Tijdschrift Vervoer & Recht ‘Sustainable Shipping: Corporate Social Responsibility in the Charter Party Agreement’ bespreekt Menno in hoeverre de bevrachtingsovereenkomst, in de maritieme sector, een geschikt instrument is voor het opnemen van een environmental Corporate Social Responsibility- clausule. 

Onderzoek

Uit zijn onderzoek volgt dat het succes van het opnemen van zo’n clausule afhangt van de bereidwilligheid van de betrokken partijen en de inzet tot het opnemen van specifieke, meetbare en tijdsgebonden provisies met betrekking tot het bereiken van hun milieudoelstellingen. Door een toenemende druk van consumenten, fabrikanten en het publiek op het ‘schone’ transport van goederen over zee, zal het opnemen van zo’n clausule in de bevrachtingsovereenkomst wenselijker en aannemelijker worden! De betrokken partijen bij het vervoeren van goederen over zee zullen steeds meer hun zaakjes op orde moeten hebben voor ‘sustainable shipping’!

Lees het hele artikel

Lees het artikel hier: https://lnkd.in/eQvQ-cZ