< terug naar overzicht

Procederen is een vak apart. Dit geldt zowel voor procederen bij de rechtbank, maar nog veel meer voor het procederen in hoger beroep bij het Hof.

Hoewel nauwkeurige cijfers ontbreken, kan grofweg worden gesteld dat uitspraken van de rechtbank waarvan appel wordt ingesteld minder dan 5% bedraagt. Echter, appel heeft relatief een vrij hoge successcore, aangezien zo’n 40 a 50% van de zaken waarin hoger beroep wordt ingesteld succes oplevert in de zin dat de uitspraak van de rechtbank geheel of gedeeltelijk wordt vernietigd.

Het procesrecht in hoger beroep is (bijna) een vak op zich nu weinig advocaten zich er mee bezig houden. Daarnaast is het zeer complex en kent het vele valkuilen. Vaak wordt hier onvoldoende bij stilgestaan waardoor kansen blijven liggen. Extra jammer, omdat het Hof de laatste rechter is die over de feiten oordeelt.

Het vereist dan ook ruime kennis en ervaring in het procesrecht om goed in hoger beroep te kunnen procederen en alle mogelijkheden te benutten. Het kantoor heeft deze kennis en ervaring in huis in de persoon van Jack Leeman, die al meer dan 30 jaar ervaring heeft in het procederen, met name op het gebied van het procederen in hoger beroep. Hij kan dan ook met recht een specialist in het appelprocesrecht worden genoemd.

Categories: berichten, nieuws