< terug naar overzicht

Franchiseformules bepalen steeds vaker het straatbeeld. Het aantal franchiseformules in Nederland is in 2016 gegroeid naar circa 800. Het aantal vestigingspunten nadert de 31.000. In de branche zijn ongeveer 228.000 personen werkzaam die gezamenlijk een omzet van 32 miljard euro hebben gerealiseerd. Ook voor de komende jaren wordt verdere groei verwacht. Dit levert kansen op voor zowel franchisegevers als franchisenemers, maar brengt ook verschillende spanningsvelden en uitdagingen met zich mee. Hierbij is specialistische en juridische kennis onontbeerlijk. Met de LVH Franchisedesk speelt Leeman Verheijden Huntjens Advocaten op deze behoefte in.

Voordelen?

Naast de algemene regelgeving, die voortvloeit uit het contractenrecht, is de LVH Franchisedesk gespecialiseerd in specifieke wet- en regelgeving van toepassing op franchiserelaties, zoals:

Huurrecht, Mededingingsrecht, Intellectuele Eigendomsrecht, Faillissementsrecht, Bestuursrecht, Procesvoering, Arbeidsrecht en Ondernemingsrecht. Wij kunnen u derhalve op allerlei rechtsgebieden adviseren. Dit doen wij voor zowel franchisegevers als (aspirant) franchisenemers.

Wanneer u de hulp inschakelt van de LVH franchisedesk profiteert u van een aantal voordelen:

  • wij zijn een vast, vertrouwd en betrokken aanspreekpunt voor alle juridische vragen;
  • door kennis van diverse branches weten wij wat er in de business speelt;
  • wij hechten aan heldere werkafspraken en bieden vanzelfsprekend kwalitatieve en snelle service;
  • wij zijn transparant over honoraria en als u wilt gaan wij met u in gesprek over alternatieve fee-afspraken.

De LVH Franchisedesk is graag uw juridische partner.

Meer weten?

Wilt u meer te weten komen over de LVH Franchisedesk of wilt u weten hoe de LVH Franchisedesk u kan helpen? Neemt u dan contact op met Peter Verheijden. Wij helpen u graag verder.

Download hier de brochure van de LVH Franchisedesk.