ons team

Home » Lisa Kloot

Lisa Kloot

Gespecialiseerd in:
Personeel

Bel Lisa via:
+31(0)10 209 27 61

stuur e-mail
Download Vcard

Opleiding

Lisa Kloot studeerde Rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit. Daarna rondde Lisa in 2017 de master Arbeidsrecht aan de Universiteit Leiden met succes af.

Advocaat bij LVH

Sinds januari 2019.

Functie en feiten

Sinds januari 2018 is Lisa werkzaam bij LVH Advocaten. In januari 2019 is Lisa beëdigd en bij LVH Advocaten werkzaam als advocaat binnen de arbeidsrechtelijke praktijk. Tevens ondersteunt zij de ondernemingsrechtelijke praktijk.

Lisa heeft affiniteit met ontslagkwesties, arbeidsongeschiktheid, reorganisaties, arbeidsvoorwaarden en medezeggenschap. Daarnaast heeft zij ervaring met privacyrecht. Lisa kan werkgevers en werknemers adviseren en – indien nodig – hen bijstaan in procedures.

Expertise

Arbeidsrecht en medezeggenschap, Privacy.

Competenties

Lisa is een stevige persoonlijkheid met een doortastende en pragmatische werkwijze. Komend uit een ondernemersgezin weet zij dat snelle respons en praktische toepasbaarheid in zakelijke dienstverlening van groot belang zijn. Cliënten krijgen van haar dan ook prompte en effectieve adviezen waar zij verder mee kunnen.

Registratie rechtsgebieden NOvA

Behorend bij artikel 35b, eerste lid, van de Regeling op de advocatuur heeft Lisa in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het volgende rechtsgebied geregistreerd: arbeidsrecht. Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Persoonlijke eigenschappen

Analytisch, betrokken, no-nonsense en integer.

Lidmaatschappen / nevenactiviteiten

  • Lid van Netwerk ViZi
  • Lid van ACE netwerk

Artikelen geschreven door Lisa Kloot

Bonus werknemers: hoe maak je als werkgever een goede bonusregeling?

maart 14, 2022|

De bonus is een mooie stimulans voor werknemers die je als werkgever kunt inzetten. Maar het is wel oppassen geblazen. De bonusregeling kan risico’s met zich meebrengen als deze niet juist op papier is gezet. Als werkgever krijg je vervolgens met de vraag te maken: heeft de werknemer recht op de bonus en hoe hoog is die bonus?

Go to Top