Personeel
Werkingssfeeronderzoek CAO of pensioenregeling
Op uw onderneming kan een cao of pensioenregeling van toepassing zijn waar u niet voor hebt gekozen (‘werkingssfeer’), en waar u zich misschien niet eens van bewust bent. Een werkingssfeeronderzoek van LVH Advocaten geeft u een grote mate van zekerheid of u aan uw huidige of aan een andere cao (of pensioenfonds) gebonden bent.
Wat houd een werkingssfeeronderzoek in?
Onder meer wordt onderzoek gedaan naar de bedrijfsomschrijving uit het uittreksel van uw onderneming bij de KvK. Tevens naar het feitelijk werk dat de werknemers voor uw onderneming verrichten, de loonstroken, bedrijfsuitingen, alsmede de algemeen verbindend verklaring van een of meerdere cao’s waar uw bedrijfsactiviteiten onder zouden kunnen vallen.
Werkingssfeerbepalingen zijn soms lastig te doorgronden. Of een bepaalde cao (of pensioenregeling) op uw activiteiten van toepassing is, is dan ook niet altijd eenvoudig te beantwoorden. Dit leidt regelmatig tot juridische procedures, waarbij de financiële belangen vaak groot zijn. U kunt discussie met werknemers of bedrijfstakpensioenfondsen en eventuele schade voorkomen door middel van een werkingssfeeronderzoek.
De kosten van een werkingssfeeronderzoek
LVH Advocaten kan een dergelijk werkingssfeeronderzoek voor uw organisatie verrichten voor een vast bedrag. Na de intake en ontvangst van de op te vragen stukken, zullen onze advocaten een prijsopgave doen.
Wilt u meer informatie over de mogelijkheden over een werkingssfeeronderzoek, dan kunt u contact opnemen met onze arbeidsrechtadvocaat Richard Ouwerling.
Meer over Personeel:
Klik verder als u meer wilt weten hoe wij u kunnen adviseren over de volgende gebieden/onderwerpen:
GESPECIALISEERDE ADVOCATEN
Dit zijn onze advocaten die gespecialiseerd zijn op dit gebied.
Meer over personeel
Is uw personeelshandboek up to date?
Als werkgever is het belangrijk om alle interne regels binnen je bedrijf vast te leggen in een personeelshandboek. Zelfs als je maar een paar werknemers hebt, is het belangrijk om duidelijk te maken wat je wel en niet accepteert binnen je bedrijf. Zorg daarom voor een personeelshandboek of -reglement met daarin je arbeidsvoorwaarden en -regels. Dit voorkomt discussies en problemen.
Extern ondernemerschap weegt volledig mee bij toets schijnzelfstandigheid
De Hoge Raad heeft een belangrijke uitspraak gedaan over de arbeidsrelatie tussen Uber en haar chauffeurs. Deze uitspraak heeft verstrekkende gevolgen voor zzp'ers en de vraag of zij een echte zelfstandige of juist een schijnzelfstandige zijn.
Een intentieverklaring; rechten en verplichtingen
Hoe hard is een clausule in een intentieverklaring dat er pas rechten en verplichtingen ontstaan wanneer er een getekende overeenkomst is? Niet altijd hard, zo blijkt.