Personeel
Reorganisatie
Een reorganisatie houdt in dat ingrijpende wijzigingen binnen een onderneming moeten worden doorgevoerd. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn vanwege technologische ontwikkelingen of verslechterde bedrijfseconomische omstandigheden. Daarnaast kan een organisatorische wijziging bijvoorbeeld als gevolg van een overname of een fusie, aanleiding zijn tot een reorganisatie. Onze Arbeidsrechtspecialisten kunnen u bijstaan bij alle wijzigingen die in het kader van de reorganisatie binnen uw onderneming doorgevoerd moeten worden.
Een werkgever heeft in grote mate de vrijheid de onderneming in te richten zoals hij dat goeddunkt. Een reorganisatie kan echter verstrekkende gevolgen hebben voor de betrokken werknemers. Indien als gevolg van de reorganisatie arbeidsplaatsen vervallen, zal dit leiden tot herplaatsing of ontslag van werknemers. Vaak is niet meteen duidelijk wiens arbeidsplaats komt te vervallen. Om dit te kunnen bepalen gelden een aantal regels. Een effectieve toepassing daarvan vergt naast een gedegen kennis van deze regels ook een goede voorbereiding én de nodige creativiteit.
Arbeidsrecht Advocaat
Heeft u ondersteuning nodig bij een reorganisatie? Neem dan contact op met een van onze arbeidsrecht specialisten.
Meer over Personeel:
Klik verder als u meer wilt weten hoe wij u kunnen adviseren over de volgende gebieden/onderwerpen:
GESPECIALISEERDE ADVOCATEN
Dit zijn onze advocaten die gespecialiseerd zijn op dit gebied.
Meer over personeel
Booking.com valt onder verplichtstelling pensioenfonds PGB
De Hoge Raad heeft geoordeeld in een belangrijk arrest van 21 maart 2025 dat Booking.com kwalificeert als een (online) reisagent en daardoor verplicht is deel te nemen aan het Bedrijfstakpensioenfonds PGB.
Is uw personeelshandboek up to date?
Als werkgever is het belangrijk om alle interne regels binnen je bedrijf vast te leggen in een personeelshandboek. Zelfs als je maar een paar werknemers hebt, is het belangrijk om duidelijk te maken wat je wel en niet accepteert binnen je bedrijf. Zorg daarom voor een personeelshandboek of -reglement met daarin je arbeidsvoorwaarden en -regels. Dit voorkomt discussies en problemen.
Extern ondernemerschap weegt volledig mee bij toets schijnzelfstandigheid
De Hoge Raad heeft een belangrijke uitspraak gedaan over de arbeidsrelatie tussen Uber en haar chauffeurs. Deze uitspraak heeft verstrekkende gevolgen voor zzp'ers en de vraag of zij een echte zelfstandige of juist een schijnzelfstandige zijn.