Zakelijke dienstverlening
De zakelijke dienstverlening is één van de snelst groeiende bedrijfstakken in Nederland. Inclusief het uitzendwezen telt de sector meer werknemers dan de gehele industrie. De meeste zakelijke dienstverleningsbedrijven zijn klein en tellen tien of minder werknemers. De drempel om een onderneming te starten is laag doordat het leveren van zakelijke diensten over het algemeen relatief weinig investeringen vergt in gebouwen, machines en voorraden. Als advocatenkantoor maken wij zelf deel uit van deze gevarieerde sector.
Met een aantal Rotterdamse notarissen en diverse regionale accountantskantoren werken de advocaten van Leeman Verheijden Huntjens nauw samen. Cliënten worden ook onderling naar elkaar doorverwezen indien daar behoefte aan bestaat. Voor ons kantoor een groot compliment dat wij door deze partijen als een goede en betrouwbare juridische partner worden beschouwd.
Tot onze cliëntenkring behoren automatiseringsbedrijven, accountants, fiscalisten, facilitaire dienstverleners en makelaars. Ons team staat hen bij in interne kwesties omtrent structuur en samenwerking, maar ook bij fusies, ontbinding en afwikkeling van samenwerkingsverbanden. Daarnaast zijn we nauw betrokken bij het opstellen en de totstandkoming van contracten, algemene voorwaarden en geven we advies op het gebied van arbeidscontracten en reorganisatie. Onze procesadvocaten staan paraat indien er moet worden geprocedeerd.
Meer branches
Meer over zakelijke dienstverlening
Actie met betrekking tot belastingheffing in box 3
Zoals bekend, is er de afgelopen tijd veel beweging geweest op het gebied van de belastingheffing in box 3. In box 3 worden voornamelijk spaargeld, beleggingen en onroerend goed belast. Het vermogen in deze box werd voorheen belast op basis van een forfaitair rendement: de Belastingdienst stelde een verondersteld percentage vast, ongeacht het daadwerkelijke rendement. Dit betekende dat veel belastingplichtigen belasting betaalden over een rendement dat zij feitelijk niet hadden ontvangen. Misschien heeft u in het verleden ook wel te veel belasting betaald. De kans is dan groot dat u voor rechtsherstel in aanmerking komt!
De Omgevingswet & Nadeelcompensatie (deel 2) De Peildatum en de (planologische) vergelijking
Met ingang van 1 januari 2024 is de Omgevingswet van kracht. Met de inwerkingtreding daarvan wordt wel gezegd dat de grootste wetgevingsoperatie is afgerond sinds de invoering van de Nederlandse Grondwet in 1848. Diverse voorheen bestaande afzonderlijke wetten en regelingen zijn met de Omgevingswet ondergebracht in één wet en vier algemene maatregelen van bestuur. Bij een wetgevingsoperatie van een dergelijke omvang, worden uiteraard (principiële) keuzes gemaakt die een wijziging teweegbrengen ten opzichte van het voorheen geldende recht. Zo ook in het kader van de Omgevingswet.
Wat zijn de mogelijkheden en aandachtspunten bij onderhuur van bedrijfsruimte?
Voor huurders van bedrijfsruimte kan het zinvol zijn om de gehuurde bedrijfsruimte (deels) onder te verhuren. De huurder wordt dan ook onderverhuurder. Mag dit zomaar?
CASES
CONTACT
Benieuwd wat wij voor uw onderneming kunnen doen?
Neem contact met ons op.