Food, Horeca & Retail2022-07-28T14:09:53+00:00

Food, Horeca & Retail

Home » Uw branche » Food, Horeca & Retail

De Food-, Horeca- & Retail branche is zeer dynamisch en heeft te maken met een veelheid aan wet- en regelgeving. Tevens ziet de branche zich gesteld voor diverse uitdagingen die te maken hebben met concurrentie, e-commerce, globalisering en economische ontwikkelingen.

Onder deze hectische omstandigheden is het belangrijk dat specialisten “werkbare randvoorwaarden” creëren om de ondernemer te ontzorgen, zodat deze kan doen waar zijn/haar hart ligt, namelijk het ondernemen. Wij kennen de branche en bieden u complete begeleiding binnen het woud van juridische spelregels.

Wij wijzen onze cliënten de weg bij onder meer het beheer, de exploitatie, de ontwikkeling en verkoop van winkelruimtes en horecabedrijven. Hierbij kan gedacht worden aan vergunningen, bestemmingswijzigingen, horeca en retail gerelateerde huurkwesties. Daarnaast is er uiteraard het dagelijks functioneren van de onderneming. Vraagstukken op het gebied van arbeidsrecht, algemene voorwaarden, leverings- en inkoopvoorwaarden, (exclusieve) inkoop, financiering en zekerheden, franchiseovereenkomsten of koop dan wel verkoop van de onderneming zijn ons dagelijks werk. De verschillende juridische deelgebieden die daarbij samenhangend aan de orde kunnen komen worden daarbij geïntegreerd behandeld.

Wij treden op voor (franchise) winkelketens en (individuele) horeca- en retailondernemingen. Zowel het adviestraject als het voeren van gerechtelijke procedures behoren tot onze expertise.

Voor meer informatie over de LVH Franchisedesk: download hier de brochure.

Meer branches

Meer over Food, Horeca & Retail

Negotiation of distribution agreements in International B2B trade

april 29, 2021|

Distribution agreements are commonly used in international B2B trade and serve to optimise the supplier’s sales. It is not uncommon that the supplier lacks essential infrastructure in the market the distributor is active in, so that co-operation through a distribution agreement provides a win-win situation for both.

Terminating a commercial contract

april 22, 2021|

This article will explain in which way commercial agreements can be terminated under the Dutch Civil Code (DCC).

When does a commercial agreement become a legally binding agreement?

maart 21, 2021|

It may be that your commercial enterprise was still negotiating the terms of a commercial contract and the negotiations did not result in an agreed written contract. At least that is what you thought until you received an invoice. When does a commercial agreement become legally binding according to the Dutch Civil Code (DCC)?

CASES

Luchtvaart

Door luchtvaartmaatschappij X is een vervoersovereenkomst met passagiers gesloten om hen te vervoeren van Amsterdam naar Spanje. Deze vlucht heeft 6 uur vertraging opgelopen. De passagiers hebben vanwege de vertraging financiële compensatie van de luchtvaartmaatschappij gevorderd. De luchtvaartmaatschappij heeft de passagiers aangegeven dat zij zich niet gehouden acht deze compensatie te voldoen. Dit omdat er in deze zaak een buitengewone omstandigheid speelde, die er voor heeft gezorgd dat de vlucht is vertraagd.Deze omstandigheid betrof een brandstoflekkage die …

Curatoren V&D veroordeeld tot afgifte van Senz paraplu’s

Het beroep op het recht van reclame door Senz Umbrella’s is volledig gehonoreerd.

Bij vonnis van 10 mei 2016 heeft de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Amsterdam de curatoren van V&D B.V. veroordeeld tot afgifte aan Senz Umbrellas B.V. van de door haar aan V&D geleverde en onbetaald gelaten paraplu’s. De Voorzieningenrechter heeft het door Senz Umbrellas B.V. gedane beroep op het recht van reclame volledig gehonoreerd en meent dat het door de curatoren ingenomen standpunt naar de maatstaven van redelijkheid en …

CONTACT

Benieuwd wat wij voor uw onderneming kunnen doen?
Neem contact met ons op.

Go to Top