Energie & Industrie2022-07-28T13:28:26+00:00

Energie & Industrie

Home » Energie & Industrie

Onze specialisten hebben relevante kennis van de Energie- en Industriesector en treden op voor het (groot) mkb. Onder meer adviseren wij tankstation-exploitanten, oliehandelaren, bedrijven in de (petro)chemie, installatiebedrijven en bedrijven in de maakindustrie. Op het vlak van duurzame energie staan wij projectontwikkelaars, producenten en belanghebbenden (zoals particulieren) bij.

Adviseren en procederen

Wij adviseren over zaken als de exploitatie of overname van tankstations, maar ook over perikelen bij de oprichting van windmolens en zonneparken. Hiernaast zijn wij betrokken bij het opzetten en beëindigen van allerlei commerciële samenwerkingsverbanden. Verder kunnen wij u begeleiden bij bestuurs- en milieurechtelijke aangelegenheden, zoals vergunningaanvragen, handhavingskwesties en bodemverontreiniging.

Naast het geven van advies, wordt door ons veelvuldig geprocedeerd over uiteenlopende conflicten die in de sector kunnen ontstaan.

Branchekennis

Wij zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Energierecht en bezoeken regelmatig evenementen om onze branchekennis bij te houden en te vergroten. Ook denken wij graag met u mee over innovatieve ontwikkelingen en uitdagingen in de branche.

Onze specialisten zijn u graag van dienst. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bouwe Bos of Peter Verheijden.

Meer branches

Meer over Energie & Industrie

Negotiation of distribution agreements in International B2B trade

april 29, 2021|

Distribution agreements are commonly used in international B2B trade and serve to optimise the supplier’s sales. It is not uncommon that the supplier lacks essential infrastructure in the market the distributor is active in, so that co-operation through a distribution agreement provides a win-win situation for both.

Terminating a commercial contract

april 22, 2021|

This article will explain in which way commercial agreements can be terminated under the Dutch Civil Code (DCC).

When does a commercial agreement become a legally binding agreement?

maart 21, 2021|

It may be that your commercial enterprise was still negotiating the terms of a commercial contract and the negotiations did not result in an agreed written contract. At least that is what you thought until you received an invoice. When does a commercial agreement become legally binding according to the Dutch Civil Code (DCC)?

CASES

Luchtvaart

Door luchtvaartmaatschappij X is een vervoersovereenkomst met passagiers gesloten om hen te vervoeren van Amsterdam naar Spanje. Deze vlucht heeft 6 uur vertraging opgelopen. De passagiers hebben vanwege de vertraging financiële compensatie van de luchtvaartmaatschappij gevorderd. De luchtvaartmaatschappij heeft de passagiers aangegeven dat zij zich niet gehouden acht deze compensatie te voldoen. Dit omdat er in deze zaak een buitengewone omstandigheid speelde, die er voor heeft gezorgd dat de vlucht is vertraagd.Deze omstandigheid betrof een brandstoflekkage die …

Curatoren V&D veroordeeld tot afgifte van Senz paraplu’s

Het beroep op het recht van reclame door Senz Umbrella’s is volledig gehonoreerd.

Bij vonnis van 10 mei 2016 heeft de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Amsterdam de curatoren van V&D B.V. veroordeeld tot afgifte aan Senz Umbrellas B.V. van de door haar aan V&D geleverde en onbetaald gelaten paraplu’s. De Voorzieningenrechter heeft het door Senz Umbrellas B.V. gedane beroep op het recht van reclame volledig gehonoreerd en meent dat het door de curatoren ingenomen standpunt naar de maatstaven van redelijkheid en …

CONTACT

Benieuwd wat wij voor uw onderneming kunnen doen?
Neem contact met ons op.

Ga naar de bovenkant