Automotive2022-07-28T14:08:27+00:00

Automotive

Home » Uw branche » Automotive

De automotive sector is voor de advocaten van Leeman Verheijden Huntjens Advocaten al vele jaren bekend terrein. Het is een dynamische branche waarin ontwikkelingen elkaar snel opvolgen. Ons team volgt de ontwikkelingen, trends en vernieuwingen op de voet. Onze cliënten waarderen een sparring partner die weet wat er in hun markt speelt.

Advisering in de automotive branche bestrijkt een breed terrein en vereist teamwerk van onze specialisten. Zo spelen er kwesties op het gebied van mededingingsregels, overnames en joint ventures. Naast operationele zaken, zoals contracten en geschillen met toeleveranciers en afnemers, staan wij u ook bij in geval van herstructurering, (her)financiering, (strategische) samenwerkingsverbanden en het betreden van nieuwe markten. Maar ook bij incassozaken en ontslagkwesties.

Bij conflicten zoeken wij steeds naar een snelle constructieve oplossing. Snel schakelen kan vaak voorkomen dat partijen verzanden in eindeloze processen. Dat laatste heeft niet de voorkeur, maar als een procedure bijdraagt aan het optimale resultaat voor onze cliënten gaan wij die uiteraard niet uit de weg.

Wij ondersteunen zowel toeleveranciers van de automobielbranche als producenten en auto- en vrachtwagendealerbedrijven en leasemaatschappijen.

Meer branches

Meer over Automotive

De turboliquidatie en aansprakelijkheid

september 6, 2018|

Wat is ook alweer de turboliquidatie? Het is een snelle en eenvoudige vorm om rechtspersonen, zoals een besloten vennootschap op te laten houden te bestaan.

Experimenteerwet zelfrijdende voertuigen: bestuurder blijft aansprakelijk

maart 2, 2018|

De technologische ontwikkelingen van zelfrijdende voertuigen en truck platooning volgen elkaar in hoog tempo op. Tegelijkertijd groeit de behoefte aan passende wet- en regelgeving op dit gebied. De Minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft eind 2017 een wetsvoorstel ingediend tot wijziging van de Wegenverkeerswet. Met dit wetsvoorstel wordt door de overheid op de groeiende behoefte aan wetgeving op het gebied van zelfrijdende voertuigen gereageerd.

Tenaamstelling auto brengt niet eigendom met zich

november 3, 2017|

Het op naam stellen van een auto betekent niet automatisch dat de eigendom is overgedragen. LVH benadrukt nog eens dat vooral de feiten van de zaak een grote rol spelen, zo ook in de navolgende rechtszaak waar LVH de privépersoon in bijstond.

CONTACT

Benieuwd wat wij voor uw onderneming kunnen doen?
Neem contact met ons op.

Go to Top