Energie & Industrie
Onze specialisten hebben relevante kennis van de Energie- en Industriesector en treden op voor het (groot) mkb. Onder meer adviseren wij tankstation-exploitanten, oliehandelaren, bedrijven in de (petro)chemie, installatiebedrijven en bedrijven in de maakindustrie. Op het vlak van duurzame energie staan wij projectontwikkelaars, producenten en belanghebbenden (zoals particulieren) bij.
Adviseren en procederen
Wij adviseren over zaken als de exploitatie of overname van tankstations, maar ook over perikelen bij de oprichting van windmolens en zonneparken. Hiernaast zijn wij betrokken bij het opzetten en beëindigen van allerlei commerciële samenwerkingsverbanden. Verder kunnen wij u begeleiden bij bestuurs- en milieurechtelijke aangelegenheden, zoals vergunningaanvragen, handhavingskwesties en bodemverontreiniging.
Naast het geven van advies, wordt door ons veelvuldig geprocedeerd over uiteenlopende conflicten die in de sector kunnen ontstaan.
Branchekennis
Wij zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Energierecht en bezoeken regelmatig evenementen om onze branchekennis bij te houden en te vergroten. Ook denken wij graag met u mee over innovatieve ontwikkelingen en uitdagingen in de branche.
Onze specialisten zijn u graag van dienst. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bouwe Bos of Peter Verheijden.
Meer branches
Meer over Energie & Industrie
Actie met betrekking tot belastingheffing in box 3
Zoals bekend, is er de afgelopen tijd veel beweging geweest op het gebied van de belastingheffing in box 3. In box 3 worden voornamelijk spaargeld, beleggingen en onroerend goed belast. Het vermogen in deze box werd voorheen belast op basis van een forfaitair rendement: de Belastingdienst stelde een verondersteld percentage vast, ongeacht het daadwerkelijke rendement. Dit betekende dat veel belastingplichtigen belasting betaalden over een rendement dat zij feitelijk niet hadden ontvangen. Misschien heeft u in het verleden ook wel te veel belasting betaald. De kans is dan groot dat u voor rechtsherstel in aanmerking komt!
De Omgevingswet & Nadeelcompensatie (deel 2) De Peildatum en de (planologische) vergelijking
Met ingang van 1 januari 2024 is de Omgevingswet van kracht. Met de inwerkingtreding daarvan wordt wel gezegd dat de grootste wetgevingsoperatie is afgerond sinds de invoering van de Nederlandse Grondwet in 1848. Diverse voorheen bestaande afzonderlijke wetten en regelingen zijn met de Omgevingswet ondergebracht in één wet en vier algemene maatregelen van bestuur. Bij een wetgevingsoperatie van een dergelijke omvang, worden uiteraard (principiële) keuzes gemaakt die een wijziging teweegbrengen ten opzichte van het voorheen geldende recht. Zo ook in het kader van de Omgevingswet.
Wat zijn de mogelijkheden en aandachtspunten bij onderhuur van bedrijfsruimte?
Voor huurders van bedrijfsruimte kan het zinvol zijn om de gehuurde bedrijfsruimte (deels) onder te verhuren. De huurder wordt dan ook onderverhuurder. Mag dit zomaar?
CASES
CONTACT
Benieuwd wat wij voor uw onderneming kunnen doen?
Neem contact met ons op.