Reorganisatie2024-10-15T09:34:04+00:00

Personeel

Reorganisatie

Een reorganisatie houdt in dat ingrijpende wijzigingen binnen een onderneming moeten worden doorgevoerd. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn vanwege technologische ontwikkelingen of verslechterde bedrijfseconomische omstandigheden. Daarnaast kan een organisatorische wijziging bijvoorbeeld als gevolg van een overname of een fusie, aanleiding zijn tot een reorganisatie. Onze  Arbeidsrechtspecialisten kunnen u bijstaan bij alle wijzigingen die in het kader van de reorganisatie binnen uw onderneming doorgevoerd moeten worden.

Een werkgever heeft in grote mate de vrijheid de onderneming in te richten zoals hij dat goeddunkt. Een reorganisatie kan echter verstrekkende gevolgen hebben voor de betrokken werknemers. Indien als gevolg van de reorganisatie arbeidsplaatsen vervallen, zal dit leiden tot herplaatsing of ontslag van werknemers. Vaak is niet meteen duidelijk wiens arbeidsplaats komt te vervallen. Om dit te kunnen bepalen gelden een aantal regels. Een effectieve toepassing daarvan vergt naast een gedegen kennis van deze regels ook een goede voorbereiding én de nodige creativiteit.

Arbeidsrecht Advocaat

Heeft u ondersteuning nodig bij een reorganisatie? Neem dan contact op met een van onze arbeidsrecht specialisten.

GESPECIALISEERDE ADVOCATEN

Dit zijn onze advocaten die gespecialiseerd zijn op dit gebied.

Meer over personeel

Voorkom dat een earn-out een burn-out wordt

oktober 24, 2024|

Een earn-out kan zowel verkoper als koper voordelen bieden, maar het brengt ook risico’s met zich mee. Dit artikel laat zien hoe een earn-out regeling kan helpen bij onzekerheden rondom een bedrijfsverkoop, maar ook hoe het kan leiden tot conflicten als er geen duidelijke afspraken zijn. Ontdek hoe je problemen kunt voorkomen en een goed uitgewerkte earn-out regeling opstelt om misverstanden te vermijden en optimale resultaten te behalen voor beide partijen.

Seminar: actualiteiten arbeidsrecht 26 november 2024

oktober 18, 2024|

Het jaar 2024 is alweer bijna voorbij. Het was op arbeidsrechtelijk terrein zeker niet saai! Er is zeer veel te doen over het afschaffen van het handhavingsmoratorium en de inschakeling van zzp'ers. De Wet Verduidelijking Beoordeling Arbeidsrelaties moet komend jaar meer duidelijkheid verschaffen over de vraag wanneer iemand als werknemer of als zelfstandige wordt beschouwd. Maar komt die wet wel op tijd en durft u nog gebruik te maken van zelfstandigen?

Kwalificatie arbeidsovereenkomst: werknemer of toch niet?

september 9, 2024|

Met het Deliveroo-arrest van maart 2023 heeft de Hoge Raad de praktijk weer meer duidelijkheid gegeven over de kwalificatie van de arbeidsovereenkomst. Sinds dat arrest is uiteraard weer diverse rechtspraak gewezen over de vraag of sprake is van een arbeidsovereenkomst of toch een ander soort overeenkomst.

Ga naar de bovenkant