Food, Horeca & Retail
De Food-, Horeca- & Retail branche is zeer dynamisch en heeft te maken met een veelheid aan wet- en regelgeving. Tevens ziet de branche zich gesteld voor diverse uitdagingen die te maken hebben met concurrentie, e-commerce, globalisering en economische ontwikkelingen.
Onder deze hectische omstandigheden is het belangrijk dat specialisten “werkbare randvoorwaarden” creëren om de ondernemer te ontzorgen, zodat deze kan doen waar zijn/haar hart ligt, namelijk het ondernemen. Wij kennen de branche en bieden u complete begeleiding binnen het woud van juridische spelregels.
Wij wijzen onze cliënten de weg bij onder meer het beheer, de exploitatie, de ontwikkeling en verkoop van winkelruimtes en horecabedrijven. Hierbij kan gedacht worden aan vergunningen, bestemmingswijzigingen, horeca en retail gerelateerde huurkwesties. Daarnaast is er uiteraard het dagelijks functioneren van de onderneming. Vraagstukken op het gebied van arbeidsrecht, algemene voorwaarden, leverings- en inkoopvoorwaarden, (exclusieve) inkoop, financiering en zekerheden, franchiseovereenkomsten of koop dan wel verkoop van de onderneming zijn ons dagelijks werk. De verschillende juridische deelgebieden die daarbij samenhangend aan de orde kunnen komen worden daarbij geïntegreerd behandeld.
Wij treden op voor (franchise) winkelketens en (individuele) horeca- en retailondernemingen. Zowel het adviestraject als het voeren van gerechtelijke procedures behoren tot onze expertise.
Voor meer informatie over de LVH Franchisedesk: download hier de brochure.
Meer branches
Meer over Food, Horeca & Retail
Conflicten en tegenstrijdige belangen tussen aandeelhouders
De verhouding tussen aandeelhouders in een vennootschap is soms net een huwelijk. Vaak gaat het goed, maar het gebeurt ook vaak genoeg dat na korte of langere tijd een conflict tussen aandeelhouders ontstaat en partijen niet meer met elkaar verder willen. Net als bij een huwelijk kan dat leiden tot een ‘vechtscheiding’ of het ‘als goede vrienden uit elkaar gaan’ en alles er tussen in.
Negotiation of distribution agreements in International B2B trade
Distribution agreements are commonly used in international B2B trade and serve to optimise the supplier’s sales. It is not uncommon that the supplier lacks essential infrastructure in the market the distributor is active in, so that co-operation through a distribution agreement provides a win-win situation for both.
Terminating a commercial contract
This article will explain in which way commercial agreements can be terminated under the Dutch Civil Code (DCC).
CASES
CONTACT
Benieuwd wat wij voor uw onderneming kunnen doen?
Neem contact met ons op.